Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Zıpkınla Balık Avı Milli Takım aday kadrosu Erdek'te kamp yaptı

Zıpkınla Balık Avı Milli Takım aday kadrosu  Erdek

Teknik Kurul Başkanı Ahmet Cumhur Sakız: Peru'daki Dünya Şampiyonası'nda hedefimiz ilk 5 arasına girmek”

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Zıpkınla Balık Avı Milli Takım aday kadrosunun Erdek kampı bugün sona eriyor.. Erdek’in “Çuğra” mevkiindeki Alevok Otel’de, Teknik Kurul Başkanı Ahmet Cumhur Sakız’ın başkanlığında gerçekleşen kampa 14 sporcu, 5 yönetici ve Hacettepe Üniversitesi’nden 1 uzman doktor katıldı.
Erdek kampında, 18-21 Kasım 2014 tarihleri arasında Peru’da gerçekleşecek Dünya Şampiyonası için hazırlık yaptıklarını belirten Teknik Kurul Başkanı Ahmet Cumhur Sakız, şunları söyledi:
“6 günlük bu kampın üç gününü av süreci olarak değerlendirdik. Diğer üç günde ise sporcularımız, dinamik su altında düz gitme), statik (su yüzünde bekleme) ve agaşan (su altında nefesle bekleme) çalışmaları yaptı. Bu çalışmalarımız sırasında 5 zodyak botumuz vardı. Erdek kampından çok memnum kaldık. Çünkü, Dünya Şampiyonası’nın gerçek leşeceği Peru’nun deniz sıcaklığına çok yakın, 11-15 derecelerde, serin bir suda çalışma yapma olanağı bulduk. Otelimiz sahille sıfır durumdaydı. Otel işletmecisi, sporcularımız için özel bir beslenme menüsü uyguladı.

14 kişilik aday kadro içinden seçilecek 3 sporcuyla yarışacakları, ayrıca 2 de yedek sporcularının bulunacağı Peru’daki dünya şampiyonasında ilk 5 takım arasına girmek için mücadele vereceklerini vurgulayan Sakız, şu değerlendirmede bulundu:
“Bu şampiyonaya geçen yıl olduğu gibi 30 dolayında ülkenin katılmasını bekliyoruz. Geçen yıl, Dünya Şampiyonası’nda büyük bir başarı göstererek, dördüncü olmuştuk. Bu yıl Peru’da hedefimiz, bu başarımızın üstüne çıkmaktır. Yaklaşık 150 sporcu arasından belirlediğimiz 14 kişilik aday kadromuz, çok yetenekli sporculardan oluşuyor. Onlara güveniyoruz.”
Sakız, Milli Takım kadrosunu oluştururken yalnızca sporcunun yeteneğine bakmayıp, kişilik özelliklerini de dikkate aldıklarını sözlerine ekledi.
Erdek’teki kampta, Balıkesirli Teknik Kurul Üyesi İlhan Deveci ve sporcu Sedat Osmanoğlu da bulundu. Osmanoğlu, geçen yıl Dünya dördüncüsü olan Milli Takımızın üç sporcusundan biriydi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı